سیستم توزیع الکتریکی نیروی ترمز
در این مقاله به بررسی چگونگی سعی سیستم EBD یا این که Electronic Brake force Distribution خواهیم پرداخت. نکته لازم به ذکر این است که سیستم EBD تحت عنوان کامل کننده سیستم ABS فعالیت دارد و خودرویی در دنیا پیدا نمیشود که فقط دارنده این سیستم باشد. اکنون سوال این است که چرا سیستم EBD تکمیل کننده ABS است یا این که به عبارت دیگر چه عملکردی را به سیستم ترمز و ایمنی ماشین بیشتر می نماید که نیاز به ABS دارد؟
با بازگشت به اسم سیستم EBD می شود به عمکرد این سیستم تا حدودی پی برد که عمل این سیستم تقسیم نیروی ترمز در بین چرخ های اتومبیل است. سوالاتی در زمینه های وضعیت همت سیستم EBD و چگونگی پیاده سازی آن به صورت سخت افزاری به ذهن میرسد که به دنبال به این سوال ها جواب داده می شود.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با خودرو فیات 500
ایده
سیستم های ترمز در بالا به صورت تماما مکانیکی پباده سازی و ایجاد می شدند که در آنها نیروی ترمز وارده از سوی راننده به صورت یکسات بین چرخ های اتومبیل تقسیم میشد. قوانینی در هنگام تکان اتومبیل موجود هست که منجر به پدیده داخل شدن ایده تقسیم نیروی ترمز بیت چرخ های خودرو است که این حالت به صورت زیر است:
1) هر چرخ در خودرو میزانی از وزن ماشین را متحمل می شود که با اعتنا به چگونگی پباده سازی اتومبیل و وضعیت حرکتی ماشین مختلف است. برای مثال در صورتی که تقسیم وزن اتومبیل 60/40 باشد 60 درصد وزن ماشین در حالی که ماشین ثابت است یا این که حرکت با سرعت ثابت دارد بر روی چرخ های جلو خواهد بود و ما بقی آن بر روی چرخ های عقب. حالا تصور فرمائید که این ماشین در مواقع حرکت در مسیری بی واسطه و وضعیت جاده ای خشک و مطلوب است و اتومبیل باری را هم حمل نمیکند. راننده ماشین مبادرت به ترمز گیری کند، در این موقعیت بجهت سرعت نخستین اتومبیل پیشین از ترمزگیری پاره ای از وزن اتومبیل به جلو انتقال میابد (به یاد داشته باشید مضمون وزن با جرم مختلف است). پس چرخ های جاوی ماشین که وزن بیشتری را در موقعیت معمول حمل می کردند یه مقداری وزن بیش تر را هم می بایست تحمل نمایند. از لحاظ تصاحب کردن نمونه بالا لیکن این اندیشه به ذهن میرسد که در حالت تعریف شده می بایست نیروی ترمز اعمالی به چرخ های جلو بیشتر از چرخ های عقب باشد و یک کدام از کارهای سیستم EBD همین است که در ترمز گیری بی واسطه الخط به صورت تقریبی نیروی ترمز حتمی هر چرخ را محاسبه می نماید و آن را به هر چرخ اعمال می نماید.
پیشنهاد مطالعه : بررسی مشخصات خودرو تیوولی
2) وضعیت بعدی حالتی است که ماشین باری را حمل نماید و در حالت توصیفی قبل ترمز نماید. در این حالت بجهت وجود وزن بیشتر در قسمت عقب اتومبیل در هنگام ترمز گیری وزنی به قسمت جلو بیشتر نمیشود و این وزن بر روی چرخ های عقب اعمال نخواهد شد پس چرخ های عقب در این صورت به نیروی ترمز بیشتری نسبت به شکل پیشین نیاز خواهند داشت.
3 ) حالت حرکتی بعدی که تقسیم نیروی ترمز مابین چرخ ها بکار میاید در هنگام تکان در پیچ است که در این حالت چرخ های خارج از پیچ دارنده تکان دورانی بیشتری نسبت به چهره های درون پیچ است که در این حالت در صورتی که راننده مبادرت به ترمز گیری کند تا سرعت ماشین را کاهش دهد چرخ های باطن پیچ قفل می نمایند که سبب ساز از دست رفتن و در اختیار گرفتن اتومبیل می شود. سپس در این حالت نیروی ترمز کمتری بایستی به چرخ های باطن پیچ اعمال شود.
فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی خودرو کار آی فور Cari4