سفارش تبلیغ
صبا ویژن

استارت خودرو

نظر

 

 

استارت خودرو دقیقا چیست؟

حتما شما هم در مکالمات روزانه‌تان واژه استارت را شنیده‌اید یا حتی گاهی مجبور شده‌اید خودتان ماشین را باز کنید و نگاهی به این قسمت بیاندازید. استارت خوردو (که سلف استارتر یا self-starter      هم خوانده می   ‎شود)، یک نوع موتور احتراقی درونی است که با استفاده از نیرویی درون خود ماشین، آن را روشن می‏کند. استارت‌ انواع مختلفی دارد مثل استارت هیدرولیک، الکتریک و پنوماتیک یا بادی. موتورهای درونی احتراقی، به نوعی سیستم بازخورد هستند که بعد از شروع به کار، با استفاده از اینرسی هر چرخه، چرخه بعدی را آغاز می‌کنند.

 استارت ماشین

 

استارت چه کاری در ماشین می‏‎کند؟

کار استارت خودرو، تبدیل نیروی الکتریسیته به نیروی مکانیکی است و این کار را با عبور از سیم‌پیچ داخلی خودش انجام می‏دهد. در یک استارت الکتریکی، برق حاصل از نیروی باتری چرخ‌دنده‌ها را می‎چرخاند، این چرخ‎دنده‌ها سپس با چرخ‌دنده‌های موتور خودرو درگیر شده و آن‎‌ها را هم می‎چرخانند. گاهی موتور به حداقل دور راه‌اندازی نمی‏رسد و این یعنی توانایی روشن کردن خودرو را ندارد. استارت باید این دور را به حداقل صد در دقیقه برساند تا ماشین بتواند روشن شده و کار کند. وقتی شما سوییچ ماشینتان را داخل قفل می‏چرخانید ابتدا انرژی الکتریکی از باتری به استارت می‏رود و بعد فرایند چرخاندن شروع می‌شود. بیشتر مشکلات استارت هم مربوط به همین باتری است. اگر این باتری‌ها خراب یا فرسوده باشند، ماشین شما استارت نمی‎خورد و باید آن را تعویض کنید.

 

انواع استارت خودرو

استارت هیدرولیک: سیستم‎های استارت هیدرولیکی وابسته به نیروی محرکه آب هستند. این سیستم‌ها انرژی را به صورت روغن هیدرولیکی تحت فشار، داخل یک باتری پیستونی ذخیره می‏کنند. سپس یک دریچه به صورت دستی (یا یک دریچه برقی اتوماتیک) این روغن را آزاد می‌کند. به محض آزاد شدن، این روغن به موتور استارتر می‎رود و وارد چرخ‌دنده‌هایش می‎شود و موتور شروع به کار می‏رود. وقتی موتور حد نصاب سرعت شلیک را رد کرد، به صورت خود به خود چرخ‌دنده‎ها به عقب برمی‏‎گردند.

استارت الکتریک: این نوع استارت‌ها، رایج‌ترین نوع استارت خودرو هستند. همان طور که پیش از این گفتیم، شیوه کار استارت الکتریک به سیم‌پیچ‌های داخلی و یک جریان الکتریکی بستگی دارد که داخل سیستم میدان مغناطیسی می‎سازند تا آرمیچر داخل استارت با نهایت سرعت بچرخد. این جریان چرخ‌دنده‎ها را به حرکت درمی‌آورد و بعد از آن موتور خودرو نیز به راه می‎افتد. استارت‌های الکتریکی معمولا طوری طراحی می‎شوند که در یک جهت قابل چرخش باشند تا بعد از روشن شدن، موتور استارت را در جهت معکوس نچرخاند و ماشین آسیب نبیند.

استارت‎های پنوماتیکی: این استارت‏ها در واقع شامل یک موتور چرخی دندانه‌دار، یک چرخ‌دنده با دنده کاهنده و یک شیر فلکه ترکیبی هستند. موتور دندانه‌دار وقت شروع به کار، به بیشترین میزان گشتاور خود می‌رسد و به همین دلیل، استارت‌های پنوماتیکی را بیشتر در موتورهای دیزلی می‎توانید پیدا کنید.

کالاهای مرتبط با یدکی خودرو:

چراغ خودرو

سپر خودرو

شیشه خودرو

گلگیر خودرو