سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هواگیری خودرو چیست و بررسی آن در Cari4

نظر

 

اهمیت هواگیری در موتور اتومبیل

جابجایی حرارت در سیستم خنک کننده اکثر وقت ها اتومبیل های مدرن به وسیله مایعات بر اساس آب انجام میگردد. حرارت نتیجه ها از احتراق موتور توسط مایع سیستم خنک کننده به رادیاتور انتقال می یابد و رادیاتور در تماس با هوا حرارت مایع سیستم خنک کننده یا این که به عبارتی اب و ضد یخ را زیر می‌آورد. انگیزه به کار گیری از مایع(آب و ضد یخ) در سیستم خنک کننده خواص رسانایی حرارتی و سرعت قابل قبول جابجایی آن میباشد. بیشترین حرارت در موتور اتومبیل مرتبط با محیط احتراق میباشد که به طور تقریب در بالاترین سطح وجود آب جای دارد، در شکل وجود هوا در سیستم خنک کننده، هوا بدلیل مدل بودن در بالاترین بخش و در جوار محیط احتراق قرار می گیرد. از آنجایی که هوا مانند آب رسانای خیر و خوبی برای جابجایی حرارت وجود ندارد سبب ساز بالا رفتن سریع دمای سرسیلندر می‌شود . با چرخش آب باطن موتور و عکس العمل آن با قسمتهای بسیار داغ پشت محیط احتراق بخار و هوای بیشتری ساخت و ساز گردیده و حرارت موتور را تشدید میکند. ادامه این مراحل سبب ساز داغ شدن بیشتراز حد موتور، سوختن واشر رمز سیلندر و آسیب جدی به موتور می‌گردد.

 

چه اتومبیل هایی نیاز به هواگیری دارا‌هستند؟

بدیهی و پر‌نور میباشد اتومبیل هایی که دارنده هر نوع پیچ یا این که خروجی هوا برای سیستم خنک کننده می باشند در شکل تخلیه آب به هر دلیلی برای جایگزین کردن دوباره مایع خنک کننده نیاز به هواگیری دارا‌هستند . هواگیری مدام در معنای گشودن پیچ خروجی هوا وجود ندارد، در اتومبیل هایی که فاقد پیچ هواگیری می‌باشند بایستی بعداز افزودن آب به رادیاتور یا این که مخزن ذیل فشار آب مدتی درانتظار بمانید تا آب وارد مجموع مجاری موتور گردد، پس از پر‌نور کردن موتور نیز می بایست بعد از یک‌سری دقیقه سطح آب را مجددا برسی نمائید و درب مخزن یا این که رادیاتور را ببندید . ولی در اتومبیل هایی که دارنده پیچ هواگیری میباشند سپری شد مجال و پر‌نور کردن موتور اتومبیل سبب ساز انتقال آب در موتور و خارج وارد شدن هوا نمی شود و بایستی هواگیری به طور درست صورت بپذیرد.

 

هواگیری موتور چگونه است

برای هواگیری درست موتور اتومبیل بایستی در صدر در حالی که موتور اتومبیل بی سر و صدا میباشد آحاد پیچ های هواگیری را گشوده فرمایید. آن‌گاه درب رادیاتور یا این که مخزن آب را گشوده کرده و مایع منحصربه‌فرد یا این که ادغام آب و ضد یخ را داخل رادیاتور یا این که مخزن بریزید. اتومبیل در هنگام هواگیری می بایست در محل صاف و سوای شیب باشد . پس از مدتی هوای باطن سیستم از پیچ های هواگیری بیرون گردیده و آب از آنان بیرون می‌شود، پس از اتمام هوا و خروج آب سوای جدا و وصل شدن از هر پیچ هوا آن را ببندید . این عمل را در خصوص مجموع پیچهای هواگیری اعمال دهید. درصورتی که از یک کدام از پیچهای هواگیری آب بیرون نشد موتور را پر‌نور نمائید تا هوا به کلی بیرون گردیده و آب سوای انقطاع شدن خارج بیاید. بعداز مسدود شدن مجموع پیچ های هواگیری موتور را پر‌نور نمائید و سطح آب را باطن رادیاتور یا این که مخزن مجددا برسی فرمائید. بعداز اعتقاد و باور از کافی بودن سطح آب در مخزن یا این که رادیاتور درب آن را ببندید .

 

 

دلایل هوا دریافت کردن سیستم خنک کننده

هوا به دست آوردن سیستم خنک کننده دلایل زیادی دارااست، مهم‌ترین انگیزه هواگرفتن سیستم خنک کننده اتومبیل نشتی در یکی‌از بخش های سیستم میباشد، براین اساس که با خروج آب از سیستم هوا جایگزین آن گردیده و منجر بروز اختلال در کوشش آن می گردد. فشار آب سیستم خنک کننده در وضعیت داغ تا حدود متعددی بالا میرود و ممکن میباشد آب از هر دریچه ای به خارج نشت نماید، پس از پر‌نور شدن حرفه و کم شدن نسبی دمای آب از فشار باطن سیستم کم شده و فضای خالی ساخت و ساز گردیده سبب ورود هوا از سوپاپ درب مخزن آب می گردد. تکرار این کار سبب ساز ورود مقدار متعددی هوا در سیستم و در فیض داغ کردن یا این که جوش آوردن موتور می‌گردد.

 

یکی دلایل اصلی هوا دریافت کردن رادیاتور یا این که سیستم خنک کننده اتومبیل نشتی واشر راز سیلندر میباشد. در اتومبیل های دیرین بدلیل زیر بودن نسبت تراکم در سیلندر معمولا سوختن واشر سرسیلندر با نشتی آب در روغن همدم بود که اصطلاحا بدین وضعیت قاطی کردن آب و روغن میگفتند. در اتومبیل های مدرن به جهت بالا بودن نسبی درصد تراکم و در فیض فشار بالای محیط احتراق در شکل بروز هر سیرتکامل گونه های در واشر سرسیلندر پیش از ورود آب به درون روغن ورود گازهای فشرده گردیده نتیجه ها احتراق موتور به سیستم خنک کننده منجر هوا تصاحب کردن رادیاتور می شود. فساد واشر سرسیلندر معمولا به طور مرحله ای واقعه میفتد، به این ترتیب که در بالا هوای یه خرده وارد سیستم خنک کننده می شود که با گشودن هفتگی درب رادیاتور یا این که مخزن آب بیرون میگردد. در مرحله آن گاه مقدار هوا زیاد گردیده و منجر باد کردن شلنگ های آب و نقص‌ در سیستم خنک کننده می‌گردد.

 

تشخیص اشکالات هوا گرفتن رادیاتور

بطور کلی می‌قدرت اظهار‌کرد هوا تصاحب کردن رادیاتور خودرو یا این که سیستم خنک کننده در شکل باد کردن شلنگ های آب معمولا بخاطر انواع در واشر سرسیلندر میباشد. برای اعتقاد و باور از این مورد میتوان درب رادیاتور یا این که مخزن آب را در موقعیت صبحگاهی یا این که سرد بودن بدون نقص موتور گشوده کرد. در شکل خروج هوا از سیستم در شرایط سرد میتوان از سوختن واشر سرسیلندر اعتقادوباور نتایج کرد. در پروسه شدیدتر سوختن واشر سرسیلندر منجر بد فعالیت کردن (تک شغل کردن ) موتور در اولِ پر‌نور شدن می گردد.

 

هوا به دست آوردن سیستم خنک کننده فارغ از باد کردن شلنگ ها معمولا به خیال نشتی در یکی‌از اتصالات سیستم میباشد. در برخی اوقات فساد درب مخزن آب نیز سبب خروج آب در هنگام داغ شدن و هوا تصاحب کردن رادیاتور میگردد. ممکن میباشد نشتی آب در موقعیت خاص مانند لحظات پیش از پر‌نور شدن حرفه رادیاتور یا این که گشوده شدن ترموستات واقعه بیفتد. در اینگونه قوانینی میتوان با پر‌نور گذاشتن موتور اتومبیل تا فرصت داغ شدن بی نقص موتور و پر‌نور شدن رشته با برسی نقاط گوناگون اتصالات و قطعات سیستم خنک کننده محل نشتی را پیدا کرد.

 

مقاله پیشنهادی = بررسی مزایا و معایب رنو تالیسمان

 

هواگرفتن بدلیل گشودن درب مخزن آب یا این که رادیاتور

دربین اکثری از رانندگان دارای اسم و رسم میباشد که مفتوح کردن درب رادیاتور یا این که مخزن آب در شرایط گرم سبب هوا دریافت کردن سیستم خنک کننده می‌گردد. هوا دریافت کردن پس از گشودن درب رادیاتور یا این که مخزن آب وقتی واقعه می افتد که بعداز گشودن درب یه خرده آب از سیستم بیرون گردد. در‌این‌صورت بعداز خروج آب، باقی‌مانده آن زیر رفته و مقدار متعددی هوا وارد سیستم خنک کننده می‌شود که برای خروج آن بایستی رادیاتور یا این که مخزن را آکنده‌از آب کرده و هواگیری بصورت درست صورت بپذیرد .

 

گاهی نیز خواسته از هوا به چنگ آوردن سیستم، خروج فشار هوای درون سیستم در شرایط گرم میباشد. سیستم خنک کننده اکثر وقت ها اتومبیل های مدرن زیر فشار میباشد. فشار باطن سیستم خنک کننده سبب بالا رفتن نقطه جوش آب میگردد. در شکل گشودن درب رادیاتور یا این که مخزن آب در وضعیت گرم با خروج هوا فشار از در میان رفته و در شکل وصال دمای آب موتور به صد مرتبه موتور جوش آورده و زخم می‌بیند. در بخش اعظمی از اتومبیل ها وصال دمای آب به صد سکو بدور از انتظار وجود ندارد، از این رو بایستی مدام سیستم خنک کننده ذیل فشار باشد. بنابر این درصورتی که به هر دلیلی درب رادیاتور یا این که مخزن آب در شرایط گرم گشوده خواهد شد، حتی‌د‌ر شکل عدم خروج آب از سیستم، مایحتاج میباشد پیش از بستن درب، دمای آب توسط ریختن آب روی رادیاتور و یا این که گذر فرصت به نصف جایگاه نرمال رسد.

 

هوا گرفتن بعد از تعمیر اتومبیل

پس از تعمیر یا این که ردوبدل هریک از قطعات سیستم خنک کننده موتور اتومبیل، معمولا تمام یا این که نصیب اعظم مایع سیستم خنک کننده خالی میشود. طبیعی میباشد که درین وضعیت سطح آب تحت آمده و مکان خویش را به هوا می دهد. معمولا در بدنه ترموستات اتومبیل هایی که فاقد پیچ هواگیری میباشند رخنه‌ ریزی وجود دارااست که به وسیله یک گوی خرد فلزی مهار شدن در آن به صورت یک شیر اتومات هواگیری فعالیت میکند ، براین اساس که هوای درون سیلندر به آرامی از ترک عبور میکند و به محض وصال آب گوی فلزی جلوی شکاف را مسدود میکند. بنابر این در اتومبیل های فاقد پیچ هواگیری برای مالامال کردن آب سیستم خنک کننده کافیست آب را به آرامی داخل مخزن یا این که رادیاتور ریخته و تعدادی دقیقه طاقت کنیم تا سطح آب به آرامی زیر برود و این فعالیت را تا‌وقتی‌که سطح آب اثبات ماتد ادامه دهیم .

 

در اتومبیل هایی که دارنده پیچ هواگیری میباشند می بایست تمامی پیچ های هواگیری (معمولا دو پیچ هواگیری وجود داراست) را گشوده کرده و در انتظار خروج آب از آن‌ها باشیم. به طور همزمان با ذیل رفتن سطح آب به سیستم آب اضافه می‌کنیم تا خروجی آب از پیچ های هواگیری بصورت مداوم و سوای حباب های هوا باشد . بعد از آن پیچ های هواگیری را با تمرکز بسته و سطح آب را به مقدار موردنیاز می‌رسانیم. بعداز بستن درب مخزن یا این که رادیاتور هواگیری انجام یافته و میتوان موتور اتومبیل را پر‌نور کرد.

 

فروشگاه لوازم یدکی خودرو Cari4